Υπέρηχοι – Triplex

Τι ακριβώς είναι οι υπέρηχοι;

Οι υπέρηχοι υπάγονται στην κατηγορία των πιο αξιόπιστων απεικονιστικών μεθόδων στη σύγχρονη ιατρική. Είναι μια διαδικασία που μπορεί να προταθεί για πολλές περιπτώσεις ώστε να γίνει διάγνωση που αφορά σε πολλά σημεία και παθήσεις του οργανισμού. Η μέθοδος που θα ακολουθηθεί είναι συγκεκριμένη, ανώδυνη και ακίνδυνη, δεν διαρκεί πολλή ώρα και οι τιμές στις οποίες κυμαίνεται είναι χαμηλές.

Τα είδη των υπερήχων

Κάθε υπέρηχος απευθύνεται σε ένα διαφορετικό σημείο του σώματος. Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για καθέναν από αυτούς ξεχωριστά:

Υπέρηχος Άνω Κοιλίας

Η εξέταση αυτή αφορά σε συγκεκριμένα σημείου του σώματος, που είναι τα εξής:

ήπαρ, σπλήνα, πάγκρεας, κύστη, νεφρά, αορτή, παραορτικός χώρος, επινεφρίδια
Η διάγνωση που μπορεί να κάνει ο υπέρηχος άνω κοιλίας είναι κυρίως η απεικόνιση της χολολιθίασης ή του λίθους στους νεφρούς κ.α. Η διαδικασία που ακολουθείται στην εξέταση είναι απλή και η μόνη προετοιμασία που περιλαμβάνει είναι ο εξεταζόμενος να έχει κάνει νηστεία 6-8 ώρες.

Υπέρηχος κάτω κοιλίας-Ελάσσονος πυέλου

Αυτή η εξέταση διαφέρει στις γυναίκες και στους άντρες. Για τις γυναίκες αφορά στα όργανα των ωοθηκών, της μήτρας και της ουροδόχου κύστης. Όσον αφορά τους άντρες εμπεριέχει τα εξής όργανα: ουροδόχος κύστη, σπερματοδόχος κύστη και προστάτης.

Για την διαδικασία εξέτασης της ουροδόχου κύστης, ο εξεταζόμενος πρέπει να έχει πιει 2 ποτήρια νερό πριν την εξέταση και επίσης πρέπει να μην έχει ουρήσει, μέχρι να πραγματοποιηθεί η εξέταση.

Triplex Αγγείων

Η εξέταση περιλαμβάνει τα εξής όργανα:

Αγγεία τραχήλου, καρωτίδες, αρτηρίες, φλέβες κάτω άκρων, λαγόνιες αρτηρίες, κοιλιακή αορτή, φλέβες άνω άκρων.

Για το triplex της κοιλιακής αορτής και των νεφρικών αγγείων, υπάρχει ανάγκη να γίνει προετοιμασία με νηστεία 8 ωρών από τον εξεταζόμενο.

Υπερηχογράφημα οσχέου

Η συγκεκριμένη εξέταση ελέγχει ενδεχόμενες φλεγμονές ή την ύπαρξη μάζας στον όρχι . Στην προκειμένη περίπτωση δεν απαιτείται κάποια προετοιμασία πριν την εξέταση.

Υπερηχογράφημα προστάτη

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ελέγχεται η πιθανή κακοήθεια ή φλεγμονή στον προστάτη. Χρειάζεται συνήθως ειδική προετοιμασία, πληροφορίες και λεπτομέρειες για την οποία θα λάβετε από τον ειδικό ιατρό.

Διακολπικό Υπερηχογράφημα

Στο διακολπικό υπερηχογράφημα απεικονίζεται η μήτρα και οι ωοθήκες μέσα από τον κόλπο. Παρουσιάζει λεπτομερώς το ενδομήτριο, βοηθά στην μελέτη, στην αξιολόγηση και την παρακολούθηση ινομυωμάτων. Επίσης, δεν απαιτείται κάποια προετοιμασία πριν τον υπέρηχο.

Υπερηχογράφημα Θυρεοειδούς

Το υπερηχογράφημα αυτό είναι απεικονιστική εξέταση για τις παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα. Επίσης, η χρησιμότητά του είναι σημαντική και για την αξιολόγηση των τραχηλικών λεμφαδένων.

Στην ίδια εξέταση πραγματοποιούνται και οι εξής έλεγχοι:

έλεγχος διάστασης του θυρεοειδούς
έλεγχος για την ύπαρξη όζων
μελέτη του τραχήλου για τυχόν θέματα
μελέτη της εικόνας του θυρεοειδούς μετά από εξέταση

Οι Υπέρηχοι στα Διαγνωστικό Κέντρο Health Diagnosis

Στο Διαγνωστικό Κέντρο HEALTH DIAGNOSIS όλοι οι υπέρηχοι διενεργούνται και αξιολογούνται από έμπειρους ακτινοδιαγνώστες με πολυετή εμπειρία.

Μπορείτε τώρα να κλείσετε το ραντεβού σας και να επικοινωνήσετε μαζί μας ανά πάσα στιγμή για κάθε σας απορία, όπως η διαδικασία και οι τιμές.